Χοιρινό κοκκινιστό με μπάμιες, μια πολίτικη συνταγή

Χοιρινό κοκκινιστό με μπάμιες, μια πολίτικη συνταγή

Στην Πόλη, το χοιρινό το κάνουν κοκκινιστό, το αρωματίζουν με φρέσκο δυόσμο και το μαγειρεύουν με λαχανικά. Οι μπάμιες είναι από τις πιο κλασικές επιλογές.

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υλικά

Μερίδες: 4

Διαδικασία

  1. Για το χοιρινό κοκκινιστό με μπάμιες, σε άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε τις μπάμιες για 5 λεπτά, ίσα να μαλακώσουν ελαφρώς.
  2. Τις στραγγίζουμε και τις ραντίζουμε με το ξίδι. Τις αφήνουμε στο σουρωτήρι. (Έτσι αποφεύγουμε την ενοχλητική «βλέννα» που βγάζουν οι μπάμιες κατά το μαγείρεμα.)
  3. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε το ψαρονέφρι και σοτάρουμε για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.
  5. Ρίχνουμε την ντομάτα, αλατοπίπερο και ζεστό νερό, ίσα να καλύπτει το κρέας.
  6. Μετριάζουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, ή μέχρι να γίνει το κρέας. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε μια πιατέλα.
  7. Ξεπλένουμε τις μπάμιες από το ξίδι και τις βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
  8. Αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε τον δυόσμο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 20-25 λεπτά, μέχρι να γίνουν οι μπάμιες και να δέσει η σάλτσα.
  9. Τα τελευταία 5 λεπτά βάζουμε και το χοιρινό στο σκεύος και δοκιμάζουμε το φαγητό στο αλάτι του.

Πηγή: Γαστρονόμος

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT